8.5.11

Yillar Sonra

Aslinda su klise basligin yanina bir de Kargo'nun ayni adli parcasini yapistirmak vardi ama simdi cok da nostaljinin icine kapilip gozyasi vs. ye gerek yok.
Iki haftalik Nisan 2011 Istanbul'unda cok guzel bir hatunla bulusup eskileri ama baya baya bir eskileri yaad etme firsati buldum.
Kizimizin adi Muge.
Bulusma yerimiz Hisar Nar Cafe oldu.
Ne de guzel oldu.
Bir gorustuk bir sarildik sonraki birkac saat bir dakika da akti gitti.
Mef Okullarinin verdigi en guzel hediyelerden birisidir kendileri.
1998'den 2001'e kadar bence gayette yakisan bir yakistirmayla sozumona "efsane" olan MEZEC grubunun cilgin yelkencisi iken bende oyle kendi halinde (!) tiyatro sahnesinden asagi inmek istemeyen bir kizdim. Kendimi o yillarda cok iyi hatirlamiyorum acikcasi. Tek hatirladigim anlarim sahnedekilerdir o kadar.
Saka maka aradan tam 10 sene gecer ve biz benim ittirmemle de olsa tekrar birbirimize ulastik kavustuk.
Nefes almadan kac saat konustuk sonra kalktik ve bir daha gorusemeyiz uzun bir sure tekrardan diye oylesine bir hevesle sarilip ayrildik ki, isin asli cok guzel bir surprizle oyle olmadi.
Ben haftasonumu guzel bir surprizimle sevdigimle Buyukadada gecirirken birden Mugecikle tekrardan gorusme firsati buldum olabilecek en spontan planla. Eskileri yaad ettik yineden ve isin ilginc tarafi o geceki raki balik soframizin arkasinda Mef'ten tanidik yuzlerle dolu bir masa daha vardi. Saskinlikla kahkahalari patlattik. Sonra gulusler ve kahkahalar susmadi, durmadi.
Cok guzel bir geceydi.
O geceye dair bir fotograf koyardim koymasina Muge fotografci adami isinden soguturcasina cikardigi isin burnundan getirmeseydi. Su an o geceye dair cekilmis tek fotografta yiritlip atilmis bir bicimde bir yerlerde.
Kimbilir belki de onca tesadufleri yasadigimiz karsilasmalarimiz ve bulusmalarimiz gibi o fotografta bir yerlerden cikar ve bizi bulur.
Mugecim iyi ki varsin.

1 yorum:

müghe dedi ki...

bitanem benım.. seneler bızım dostlugumuzda hıc bır seyı degıstıremez cunku bız en genc zamanlarımızda en saglam sekılde attık bunun temellerını.. gozlerımle konusur agız dolusu kahkalar atarız yıne.. yıne karsımızdakının acısını yuregımızde hısseder onun uzuntusu karsısında tum korumacı duygularımızı harekete gecırırız.. bız dostluk kavramını ne kdr da guzel yasıyor ve paylasıyoruz.. bu yazını ancak bugun okuyabılıorum işe basladıgımdan berı gıremez oldum buralara.. kalbımde yerın bambaskadır satsumam senı sevıyorum.. yakında buralarda ve sonra da yuzyuze gorusmek dılegıyle..