6.1.09

eski notlar

Cok SIK olmasa da elimden geldigince yakin takipte olmaya calisiyorum Turkiye'de olan biteni..Kacirdigim bircok sey oluyor arada hatta cok onemli seyleri kaciriyorum bazenleri..



Bugun cnnturk'un websitesinde gozume carpan bir haber beni 2 sene oncesine goturdu.



Ankara'daki Istanbullulardan birisi olan ben firsatini buldugum her boslukta kendimi yollara atip ozlemimi gidermeye bayildim hep. Simdiki durumumla karsilastirilsa hic onemsenmeyecek olan gurbet durumlarim yuzunden annemle hergun telefondaki sohbetlerimizin birisinde annem bana " Kizim bak bir sonraki gelisinde hizli treni kullansana , bak o kadar cok bahsediyodun trenle gelmek istiyorum bir kereligine diye bak simdi hem cok daha cabuk gelirsin, hemde hosuna da gider. Bir sor bakalim" dedi. " Annee gercekten baslamis mi Hizli trenler? " die yerimden kalkip jeobarin etrafinda dolandigimi hatirliyorum..Cok sevinmistim.



Her seferinde hep niyetlenmisimdir trenle gideyim diye ama Avrupa yakasinda oturdugumdan hep sonuc olarak " Simdi kim haydarpasadan kadikoye gidicek, sonra vapura binicek, sonra besiktas'tan otobuse ayakta eve gidicek" deyiverip vazgecmisimdir. Diger taraftan Nilufer turizmin beni tam evimin sokaginin kosesinde biraktigini dusunucek olursak birde ustune elimde bavullarla Istanbul'un trafigine girmek durumunda olmak eklenince vazgecmem gayet basit oluyordu. Herseye ragmen bu seferi asla kacirmayacak ve bu sefer herseyi goze alicaktim nasil olsa otobustende hizli gidicekti tren..



Sonucta zipladigim gibi yerimden dustuk yollara Ozgur'le..Kampusle otogar arasi zaten yakin, derse girmeden yetisebilicez yani. Yolda yururken Ozgur'den gelen bir ses " Ya emin misin trenlerin islemeye basladigindan , annene bir daha sorsana. Baslasaydi duyardik herelde. Dimi? "



Annem'den gelen cevap gayet acik ve net: Burada heryerde afis asmislar. Hizli tren geldi diye kizim hadi oyalanma hemen al biletini..



Annemin lafindan asla sasmadigim icin ( ! ) yola devam ettik. Iyi bakalim oyle diyorsa oyledir o zaman diye.



Baktik garin her bir tarafina da asmislar bir suru afis. Hakikaten de annemin dedigi gibi " Hizli tren geldi" diyor. Icimiz rahatladi. Tamamdir gelmis simdi sira bilet almada.



Giseye ilerledim. Karsimdaki bayana, " Istanbul icin bir hizli tren bileti alabilirmiyim? Gidis Donus olucak. Birde ogrenci ne kadar? "



Bayandan ne cevap var ne bir tepki...Sonra hafif bir saskinlik ve gulumsemeyle agzindan cikan cumle " Hizli tren derken? Valla Istanbul'a giden trenler 8 saatte gidiyor hizli derken onu diyorsaniz.( ! ) "....e yani annem sana ben ne diyim mi desem, hadi onu gectim ben kendi halime mi gulsem, saskinligima mi yoksa... Birde ustune bayana verebilicek en salak cevaplardan birini verdim.." Yok o hizli olmuyor ben 3.5 saatlik olanindan istiyorum, onlardan yok mu? ".....Hayir hanfendi henuz calismaya baslamadi o trenler.....ee peki niye afis var heryerde ( hayir yani zaten rezil olmussun elif tekin ne gerek var inatlasmaya , bazenleri hayretler vericek davranislarda bulunabiliyorum ).....o afisler sadece aracin geldiginin haberi calistigi anlamina gelmez hanfendi..pardon ben oyle sandim..neyse peki 8 saatlik olanin ogrenciye bileti ne kadar?

Arkami dondugumde Ozgur'un yuzundeki kocaman gulumseme kahkaha atmasina ramak kaldigini gosteriyordu. Hemen koluna bi saplak gecirildi ve okula geri donus yoluna baslandi.
1-2 gun sonra basima geliceklerden haberim olmadan tabiki de...

Olayin uzerinden 1-2 gun gecer ve okulun neresinde ya da hangi ders oncesi ya da ders oncesi mi yoksa bizim rutinlesmis hanedan beyti cay sigara oglenlerimizden birisimiydi hatirlamiyorum ama ben bu hikayeyi cok sevgili arkadasim Elif Turkoz'e anlatma gafletinde bulundum. Nereden bileyim o cok deger verdigi eski sozluk yazari olma statusunun beni rezil etmek icin kullanabilicegini. Hikayeyi duydugu gibi kahkahalar yukseldi vee...ben bunu mutlaka eksi sozluge yazmaliyim dedi....yapti da dedigini...

Ilk basta sadece ben, gisedeki bayan ve Ozgurden olusan sahitler simdi belkide 1000 kisi oldu bu olaya...Thanks to Elif!!!

Simdi soyle bakalim icin rahatmidir ey sevgili Elif....bide hangi baslik altindaydi onu da bir soyle..

Not: Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Hızlı tren projeleri ile ilgili tarih vermiyoruz. Tarihi geçen şeye tekrar tarih verilmez" dedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sözlüğün kayıtlı okur ve yazarlarla beraber çin ordusuna rakip olabilecek seviyede olduğunu düşünürsek ne 1000 kişisi, 1000 kişi olsa öp de başına koy demem lazım sanırım =)ayrıca yazdığım o entry pek bi sükse yaptı, en beğenilenler listemde ilk sıralarda, sayende karmam yükselecek... sözlük camiasıyla paylaşmak için yeni maceralarını bekliyorum tatlım, Kanada'yı da birbirine katarsın sen 2 aya kalmaz..

Sagenit