24.2.11

tekrarindan ibaret!

Bir kere bu yazi uzun zaman once gelmeliydi.
Yani uzun zaman once dedigim de oyle cook uzun degil sundan yaklasik 1 ay oncesine gitmeliydi bunun gelis zamani.
Uzun olabilir de olmayabilir de.
Simdilik basindayim diye uzun surecekmis gibi hissediyorum ama belki de sikilirim kapar giderim, bilemiyorum.
-o-
1,5 yillik aradan sonra (Avrupa tipinde degil Kuzey Amerika tipinde virgul bucukluk anlami katar.) Turkiye'ye gitme durumum gerceklesti.
Ilk indigim andan sonra Annemle havaalaninda karsilasma animdna itibaren aklimdan gitmeyen tek sey, niye bu kadar uzun tuttum bu arayi, oldu.
Ozlem kelimesinin anlamini yitirdigi ,hep dedigim gibi keske yerine baska kelimeler, daha anlamli ve de vurgulu kelimeler biliyor olsaydimdi ve yazabilseydimdi. dimdi. Ama bilmiyorum. Lugat'im zayif.
Fakat eminim ki siz az biraz da olsa anlamissinizdir.
Geldim ve yine gecen sefer ki gibi gozlerimden yaslar gitti de gitti.
Yolculugum acaip macerali acaip salakliklarla dolu gecti.
Onlardan da bahsetsem mi acaba?
Simdi, Ottawa'dan ayrilmama 10 gun varken benim kafamdan sadece, artik benim burada isim bitti, zaman donme zamani, kafayi dinlendirme zamani ilelerle geciyorken birgun e-mailime bir e-mail geldi ve 2 ayligina bir jeolog aradiklariyla alakali bir is ilanindan baska birsey degildi.
Asil garip olan sey ise, maili atan kisiyle yaklasik 1 sene once bir seminerde tanismis oldugum ve bana mezun oldugumda mutlaka haber vermemi ve CV'mi yollamami soylemisti. O kadar kafami geri donmeye ve tatile odaklamis olmaliyim ki hic bir sekilde hatirlamadim ve de sanirim, bir sey cikacagini hic bir zaman dusunmemistim. Hani olur ya gidersiniz toplantilara konferanslara vs. bir suru insanla tanisirsiniz, aradan daha bir hafta gecmistirki sizin adini birakin yuzunuzu bile hatirlamazlar. Sanirim on yargili davranmisim, cunku adamin ismini gordugum an hemen heyecanlanip ana ben bu adami taniyorum bi arayip belki birsey cikar neden olmasin diye telefon ettim.
Telefonu actiginda cok sevindi, beni aklindan gecirdigini ve birkac kisiye beni sordugunu ama e-mailin daha kolay olacagini dusundugunu soyledi.
5 dk.lik konusmadan sonra is benim olmustu artik.
Heyecandan napicagimi sasirdim.
Aglamaya basladim klasik.
Annemi aradim ciglikla, abimi aradi ciglikla, babaya da haber verdiler bilmiyorum ciglik attilarmi haber verirken abimler.
Herneyse yani son 10 gun kala Ottawa'dan Istanbul'a bir is sahibi insan olarak geri dondum.
Hatta maceraciyim ya, bir de ustune gerizekali oldugum icin, ki bunu gayet samimi bir sekilde soyluyorum, cunku simdi anlatacagim hikayeden sonra zaten benim yerime sizde ayni kanida olacaksiniz.
Simdi ben biletimi 15 senelik USA vizem var diye, abicim bir kerede Amerika'dan gideyim nolucak seklindeki bir dusunceyle New York -Istanbul seklinde aldim. Ilk baslarda ucus gunume 5-6 gun kalincaya kadar bu fikir super bir fikir olabilirdi. Ancak o lanet olasi kasirga ve kar firtinasi herseyi her zaman ki gibi berbat etti. Benim ucusuma bir gun kala ki 27'si oluyordu, JFK tamamen kapanmis ve butun yollar kardan ulasima kapatilmis ve de ustune ustluk ne taksi ve otobus ne bisiklet vs. vs. hic birseyde calismiyordu.
Benim 28sindeki ucagima yetisebilmem icin de, yine bir aptallik yapip cok maceraciyim ya elimde koskoca 3 bavulla "otobuse" binme gafleti 2'sinde bulundum. Otobus Montreale gidip, en yakin gumrukten gecip New York'a variyordu.
Herneyse, Montreal'e geldik, otobus degistiricez, bir baktim otobus yeri sanki parti veriliyormuscasina, tiklim tiklim dolu. Siradaki bir adama sordum New York otobusu icin sirada herkes demez mi!
A-o...elif sicislardasin!
bavulu benim yerime koyup gisedeki kadina gittim, suratsiz esolessek, hanfendi bence hic sansiniz yok yarin sabahki otobuslerde beeelki yer bulabilirsiniz dedi. Uzerine ucsammi acabadiye dusnurken seninle zaman geciremem kadin, defol dedim icimden ve sirama gectim.
Heyecan dorukta ilerlerken, bir elimde telefon bir Benjamini ariyorum bilet baktiriyorum bir Maria'yi bir Bahar'i..belki bir ucak bileti bulursam Montreal'den JFK'ye ya da diger 2 havaalanlarina o sekilde yirtarim diye dusunuyorum ama fiyatlar 1000-1500 vs.. bir ara o kdr para verecegime hic gitmem daha sonra giderim diye bile dusundum. Tam boyle derken, arkamdaki kiz otobus soforlerinden birine gidip sorunca ve ustune size kadarlik yerimiz var deyince rahat bir nefes alabildim. Ancak hersey daha yeni basliyordu.
Vellasil, otobuse bindim , gumrukte 4 saat bekledik, otobus otobus iceri aldiklari icin ve de dunyanin en salak seyini yapip sadece kadinlardan 6 dolar giris parasi verdik, belki de sabahin 4'unduydu ve ben ruyalardaydim bilemiyorum ama oyle bisiler var kesin, bir garip gerizekalilar. ama garip bir sekilde.
Sonunda sabahin 9'una dogru New York'taydim. Gar'da indirdiler ve havaalanina gidecek olan shuttle icin siraya 3 koca bavulla girdim, yollar felaket, hicbirsey ilerlemiyor, zaten New York trafigi, sanki normalde akici da bu kar firtinasinda guzel olacak! Sonuc itibariyle 2 tane shuttle bus degistirirek JFK'ye normalde 30-40 dk surecek yol icin 2 saatlik yol yaparak ki hic fena degil, vardik. Siraya girdim check in ettim, 2.nci bavul icin para almadilar, ki kasim 2010 dan itibarne artik uluslararasi ucuslar icin bile ikinci bavula 50 dolari basiyorsun, 3.cuyu sirtima gecirip birazcik dinlenebilmek icin gate'in onune gidicektim ki..gate numarasi daha yok, ii oyle olsun varsin daha ucusa 4 saat var tabi diyerekten yiyecek birsey bulma telasina girdim, her yerde oldugumuz gibi orada da bufemiz var ve bufeden bir doner kaptim, igrenc bir donerle fena olmayan bir ayran ictim.
oturdum bekliyorum. Uyumusum, kalktim. Ekrana gate numarasini check etmeye hala yok, ucagin kalkmasina 3 saat var hala tik yok, iyi ok dedim oturdum yine derken ucagin kalkmasina 5 dk kalmisti ki hala gate numarasi yok. Megerse kiymiski ucagin normal kalkis saatinden 5 saat sonrasina gate numarasi vermek caizmis burada!!!!!!!!!!!
yine de laf edemedim cunku o gun ucuslarin sadece %40i tamamlanabilmis. Bir hafta boyunca vizesi olmayan ama JFK'de takili kalan insanlarla tanistim vs, bu sebeple sustum oturdum. Sonra tabi 5 saat gecikince Frankfurt'taki ucusa da gec kaldim. Ama yeni ucusu koymus saolsun Lufthansa ona yetisebildim.
Sonunda Istanbula indik bi sekilde.
-o-

2 yorum:

müghe dedi ki...

bu ne yaa "elif dönüş yolunda" diye bir kitap bile yazılır.. Kafayı yememen büyük şans: ) uçakta güzel uyumuşundur ama... zafer uykusu!!: )

müghe dedi ki...

bu ne yaa "elif dönüş yolunda" diye bir kitap bile yazılır.. Kafayı yememen büyük şans: ) uçakta güzel uyumuşundur ama... zafer uykusu!!: )