20.2.09

buyu gibi





Hidrotermal maden yataklari kursundayim son 8 gundur..Canim cikiyor desem hiicc mi hiicc abartmis olmam..ama yine de her saniyesine degiyor...

Dunyanin en iyileri geliyor..Efsaneler geliyor..

Kimisi porfiri bakir yataklarinda kimisi skarn'da kimisi epitermal altinda kimisi sivi kapaniminda 2 ser gun boyunca deyim yerindeyse kemerlerimizi sikica bagladilar ve bizi her gun 7- 8 saat boyunca bi seruvene cikardilar..

Uzun uzun anlatmicam cunku hakki saklidir her bir ogretilen ogenin profesorlerde..=))


dile kolay her biri en az 20 yilini bu ise vermisler, ozel sektore her daim hizmetleri olmus ama en onmelisi arastirmaktan ve yeni modeller uretmekten asla vazgecmemisler..onlarin modelleri hala kullaniliyor hala en cok isik tutan modeller..tecrubelerinin ne kdr buyuk oldugunu soylemeye bile gerek yok..her bir arazileri turunun tek ornegi gibi sanki..ama iclerinde oyle bir tanesi var ki beni kelimenin tam anlamiyla buyuledi..

Jeolojiyi neden bu kadar cok sevdigimi ve nasil bi tutku oldugunu icimde bir kez daha hatirlatti...


Endonezya IRIAN JAYA'daki ERTZBERG.. "mountain of ore"..

Bir gun elimde cekicimle, arazi botlarimla, su gecirmez saha defterimle ufuklarda gezinip ( yaklasik 5000m ve nem orani %100) haritaliycam mutlaka..olmeden yapilmasi gerekenler listemin icinde yerini aldi..tek kelimeyle buyuleyici..baska bir kelime anlatamaz havada kalir..
P.S.: Ayrintili bilgiye ulasmak isteyenler benimle iletisime gecmek zorundalar...Lokasyon, ulasim vs. icin yazili bir belge sunamiyorum..=))

1 yorum:

NYG dedi ki...

havuzun ordan mı kalkıyor buraya giden otobüsler.. hidrotermal maden yatakları kursu ne demek ya. sanki cad kursu.. hey gidinin denklik yaratmak isteyen YÖK ü dön bak aynaya...