4.1.09

Seruven

evet bircogunuzun da bildigi uzere 30 agustos 2008 de kalkip Kanada'ya geldim.
Ottawa'ya. Bir baskentten baska bir baskente yani.

Gecmis aradan tam bir donem yani 4 aydan fazla.. Neler yaptim, neler yasadim onlarin uzerinden cok kisa gecip bugune gelmek istiyorum.

Buraya geldim. 30 yildir burada yasayan Dayim ve Yengem'in residancelarina yerlestim. Zamanlamam mukemmeldi aslinda. Evdeki cocuklar universite okumaya baska sehirlere dagilmis koskoca evde ikisi yapayanliz kalmislardi. Yerlerini doldurmak imkansiz ancak bir baska insanin hatta yeni bir insanin varligi bile insani mesgul edebiliceginden benimde varligim bu aileyi bayaa bir mesgul etti.

2007 yilinin yazinda yaptigim 2 bucuk aylik Kanada maceramin bu sefer ki uzun soluklu maceram icin cok iyi bir baslangic olucagini dusunuyordum ve iyi ki onceden gelmisim diyordum. Simdi her gun gectikce bir kez daha hakli oldugumu goruyorum. Insanlar bilindik, cevre bilindik, otobus duragi nerede?, nerede yemek yenir?, nerede eglenilir?, vs. tum bunlar icin guzel bir on calismam olmus yani . Simdi gecen gunler bu sorularinin cevaplarini 2'ye 3'e katlamama sebep oluyor o kadar.

Yanlis anlasilmasin..burayi cozdum, herseyini biliyorum gibi oldu ama asil olan sey sadece alisma surecindeki gecirilen durumlari minimum'a indirmek o kadar.

Okul basladi..Ders secme telasi, hangi projede calisicam onun kararini verme telasi, diger yandan arkada biraktigim seyleri toparlama telasi vesaire derken oyle ya da boyle bu 4 ay gecti. Evet kabul ediyorum biraz sarsici bir donem oldu. Hem sarsici hemde yenileyici. Kafamdan gecenler icimden gecenlerle karsi karsiya geldiler..Cok sert bir savas oldu ve kafamdakiler kazandi..Bakalim bu galip kazandigini hakettigini gosterebilicek mi? Simdilik hakediyorum diye bas bas bagiriyor.


Not 1: Klavyem malesef turkce karakterlere musait degil..
Not 2: Kisisel meraklariniz icin sorular her zaman kabuldur..

2 yorum:

NYG dedi ki...

kisisel merakım hemen tavan yaptı..

ne demek MYTHE :)

Satsuma dedi ki...

efenim MYTHE'nin eminim bilmedigim bi anlami vardir ancak benim cok sevdigim bir siir adidir..kendisi Ozdemir Asaf'a ait olup;

"Artık beni kimse yalnız bırakamaz"

seklinde gayet basit ama benim icin cok anlam ifade eden bir siirdir.

cok melankolik oldugumu bilmem bu siirle ortaya koymus oldum mu? hahah